Data vernietiging

Vertrouwelijk materiaal 100% veilig vernietigd
In ons moderne leven is het opslaan van data een belangrijk onderdeel geworden. Op telefoons, laptops, pc's en tablets zijn vaak zeer veel bestanden opgeslagen. Als het apparaat vervangen wordt, is het belangrijk om te zorgen dat de gevoelige data niet in verkeerde handen terecht komt. Veilige datavernietiging is essentieel. Ook als u in de cloud werkt, blijft vaak nog data achter op uw apparaat of harde schijf. Van Pelt Recycling kan dit soort data op een veilige manier voor u vernietigen en uw apparaat recyclen.
Datavernietiging

Wat is data vernietiging?

Door middel van een shredder worden apparaten die data bevatten volledig vernietigd en onbruikbaar gemaakt. Daardoor bent u ervan verzekerd dat uw data op een veilige manier, volgens de eisen van AVG en WEEELABEX, vernietigd is en voorkomt u dat delen van data achterblijven voor ongewenst gebruik.

Elektronica data veilig laten vernietigen

bij Van Pelt Recycling

Laat uw data vernietigen >

Gecertificeerde data vernietiging

Wanneer uw IT-hardware door Van Pelt Recycling wordt vernietigd, wilt u natuurlijk 100% zeker weten dat ook uw bedrijfs- en/of persoonsgegevens op een veilige manier volledig gewist zijn. In het kader van de AVG bent u dit ook verplicht. Van Pelt Recycling zorgt ervoor dat u op een gemakkelijke manier aan deze verplichting kunt voldoen. Wij recyclen e-waste volgens de WEEELABEX-certificering. WEEELABEX stelt hoge eisen aan het verwerkingsproces, het recyclingresultaat en de registratie. Wanneer wij uw hardware, zoals bijvoorbeeld harde schijven, vernietigen werkt dat als volgt:  

  • Uw oude apparaten, die data bevatten, worden bij ons ingeleverd. U kunt deze zelf bij ons brengen, maar we kunnen de apparaten ook bij u ophalen. 
  • Uw apparaten worden geshredderd, waardoor niets van data achterblijft. 
  • Na vernietiging van uw data ontvangt u hiervan bewijs, door middel van foto's van het proces. Na afronding van het proces ontvangt u een datavernietiging certificaat. Indien nodig kunt u dit certificaat bij een AVG audit overleggen.  
  • Overgebleven materiaal wordt door ons op een duurzame manier gerecycled. 

Kosten en opbrengsten

Wij maken kosten voor het vernietigen van de harde schijf. Echter; het overgebleven geshredderde materiaal vertegenwoordigt vaak een positieve waarde omdat het om waardevolle grondstoffen gaat. We verrekenen de kosten voor het shredderen hiermee.