Oud koper inleveren

Particulieren


Oud koper inleveren? Als particulier of bedrijf heeft u koper over en bijna iedereen weet dat koper geld waard is. Uw oude koper inleveren kan eenvoudig bij Van Pelt Recycling in Ridderkerk als koperboer.

Actuele oud koper prijs

Voor het inleveren van oud koper krijgt u tussen de € 1,50 en € 7,50 per kilo. De prijs is afhankelijk van de ontwikkelingen in de markt, waardoor deze dus erg kan fluctueren. Bekijk de actuele koperprijzen direct online.

*Tip: Veel koperen kabels hebben stekkers. Voor een losse kabel en stekker krijgt u meer euro’s per kilo dan wanneer deze nog aan elkaar zitten.


Waar zit oud koper in?

Koper zit vooral in kabels en leidingwerk. Veel elektrische apparaten werken ook via een stekkerkabel met daarin koper. Denk hierbij aan data kabels in huis voor de cv-ketel of boiler. Ook de internetverbinding heeft koperen kabels. Worden deze apparaten vernieuwd dan is het dus slim om de koperen kabels in te leveren. Zware kabels zijn bijvoorbeeld dikkere spanningkabels. Deze kabels zijn veel dikker dan koperen kabels in huis. Als monteur zul je deze koperen kabels dus vaak tegenkomen.

Verschillende soorten koper

Koperkabel: Deze zijn niet meer te hergebruiken, waardoor koperen kabels dus ideaal zijn om in te leveren. Voor ideale recycling knip je de stekkers er vooraf al af.
Messing: Dit is een legering van metalen waaruit zo'n 63% koper komt. De overige delen bij dit soort producten bestaan uit bijvoorbeeld zink om het hard te maken. De gehele producten kunnen worden ingeleverd bij van Pelt.
Gemengd koper: Gemengd koper bestaat voor 96% uit koper. Denk hierbij aan oude leidingen, kranen etc. Dit type producten worden vaak gemengd met andere metalen, welke voor de stevigheid zorgen.
Handgepeld koper: Hierbij gaat het over koper in puurste vorm. Het gaat hier niet om vermengingen, waardoor je spreekt over koperpercentages van boven de 99%. Handgepeld koper is zacht, buigzaam en heeft de hoogste opbrengstwaarde.

Eerlijke prijs voor uw oud koper

Met onze meetapparatuur laten onze vriendelijke medewerkers direct zien hoeveel geld u krijgt.
Vooraf kunt u ook de actuele koperprijs checken op onze website.

Komt u ook langs in Ridderkerk voor het inleveren van oud koper of andere metalen? Ook voor elektronische apparaten kunt u terecht bij Van Pelt Recycling. Grote hoeveelheden inleveren? Neem dan contact met ons op!


Metaal prijzen

Van Pelt Recycling heeft zich gespecialiseerd in metaal recycling. Wij bieden eerlijke scherpe prijzen voor uw oude metaal.


Elektronica prijzen

Van Pelt Recycling heeft zich gespecialiseerd in elektronica recycling. Uw oude elektronica inleveren, levert direct geld op!
Deel deze pagina op