Koper inleveren


Dat koper is geld waard is, dat weten veel mensen wel. Wat echter niet iedereen weet, is dat in heel veel huishoudens en bedrijven ongebruikt koper ligt. Soms belandt het zelfs gewoon in het afval. Zonde! We vertellen u graag over de verschillende soorten koper, hoe u ze herkent en hoe u, als particulier of bedrijf, uw oude koper bij ons kunt inleveren.

Recycling bij Van Pelt

De wereldwijde kopervoorraad raakt op. Door elektrificatie van onze maatschappij is er juist een steeds grotere vraag naar koper, omdat koper een belangrijke geleider is voor elektriciteit. Als u oud koper hebt liggen, dan werkt deze schaarste natuurlijk in uw voordeel; schaarste drijft de prijs op. Daarnaast zorgt u, door koper te laten recyclen, ook voor een beter milieu. Koperwinning is door chemische verontreiniging, veel waterverbruik en CO2-uitstoot erg belastend voor het milieu. Koper kan in principe oneindig gerecycled worden.


Verschillende soorten koper

Welke soorten koper zijn er en wat leveren ze op?

  • Koperkabels: Oude, ongebruikte koperkabels. Hierin zit ongeveer 38% koper. Wilt u koperkabels inleveren? Knip dan de stekkers eraf voor een hogere opbrengst. 
  • Messing: Messing is een legering van koper en zink en bestaat uit ongeveer 63% koper. Zink wordt toegevoegd om het materiaal hard te maken en zorgt voor een gele kleur. Daarom noemen we messing ook wel geelkoper. 
  • Gemengd koper: Door koper met andere metaalsoorten (bijvoorbeeld ijzer of rvs) te vermengen wordt het materiaal steviger en kan het gebruikt worden voor bijvoorbeeld oude leidingen, kranen en dakgoten. Gemengd koper bevat ongeveer 96% koper en brengt dus veel op. 
  • Handgepeld koper: Koper in de puurste vorm; niet vermengd een andere kopersoort. Het haalt daardoor een koper percentage van meer dan 99%. Pure koper is zacht en buigzaam. Deze kopersoort vind je in oude bedradingen en kabels, wanneer deze helemaal vrij zijn gemaakt van plastic.

prijzen koper

Wilt u koper inleveren? Probeer de verschillende kopersoorten zoveel mogelijk te sorteren. Dat levert het meeste op. Wij zijn graag zo transparant mogelijk. Daarom vindt u op onze website altijd een overzicht met actuele koperprijzen. Als u koper bij ons komt inleveren, wordt dit in uw bijzijn gewogen en wordt de opbrengst ervan direct aan u uitbetaald. Zo bent u er zeker van dat u altijd een eerlijke prijs krijgt voor uw oude koper. 

Koper inleveren voor bedrijven

Heeft u als bedrijf regelmatig koper of andere materialen te recyclen? Dan kan Van Pelt Recycling u ontzorgen in het recyclingproces. Wij plaatsen een container in een formaat naar keuze, waarin u het te recyclen afval kunt verzamelen. Wanneer de container vol is, kunt u dit eenvoudig bij ons melden en wordt de volle container binnen 2 dagen omgewisseld voor een lege container. Wilt u hierover meer informatie? Neem dan contact met ons op!


Metaal prijzen

Van Pelt Recycling heeft zich gespecialiseerd in metaal recycling. Wij bieden eerlijke scherpe prijzen voor uw oude metaal.

Deel deze pagina op