Over Van Pelt Recycling

Wij zijn een bedrijf dat elektronica- en metaalafval opkoopt, sorteert en verwerkt zodat het opnieuw gebruikt kan worden. Op deze manier kunnen we een bijdrage leveren aan een duurzame wereld.

Wat doet Van Pelt Recycling?

Van Pelt Recycling biedt een scala aan diensten om klanten met metaal- of elektronica-afval vanaf 1 kg te helpen bij het recyclen. We helpen met transport, plaatsing van containers in verschillende maten en inlevermogelijkheden voor zowel particulieren als zakelijke klanten. Daarnaast geven we advies en helpen wij bij de uitvoering van sloop- en demontagewerkzaamheden.

Van toen tot nu

Van Pelt recycling is in 2012 opgericht door WJ van Pelt. Het bedrijf heeft zich onderscheiden door transparantie, duidelijke communicatie en scherpe prijzen, om vandaag de dag uit te groeien tot een toonaangevende speler binnen de regio.
Met de steeds groter wordende stroom aan elektronica-afval heeft Van Pelt Recycling zich gevestigd als specialist in de Benelux. Daarnaast vinden wij ook het sociale karakter in ons bedrijf belangrijk en zijn we in 2021 begonnen met een sociale werkplaats, om de hoeveelheid elektronica-afval te demonteren in samenwerking met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

NIWO en VIHB

Kwaliteit in transport begint bij de NIWO. Voor bedrijven die zich in Nederland bezighouden met het vervoeren, inzamelen, handelen en/of bemiddelen van bedrijfsafvalstoffen of gevaarlijke afvalstoffen is vermelding op de landelijke VIHB-lijst verplicht.

MRF-keurmerk

Het MRF-keurmerk benadrukt de duurzaamheid van bedrijfsvoering als erkend metaalrecyclingbedrijf. Onderwerpen als milieu, arbo en veiligheid worden in deze standaard nadrukkelijk geborgd.

WEEELABEX

Van Pelt Recycling is Weeelabex gecertificeerd. Op deze manier kan Van Pelt Recycling aantonen dat alle materialen in het recyclingproces volgens de normen worden gerecycled. 

Erkend leerbedrijf

Wij zijn een erkend leerbedrijf dat bijdraagt aan het begeleiden van scholieren, door informatie over te dragen om het voor hen mogelijk hun kennis te vergroten.

Contactpersonen

Willem-Jan van Pelt

Directeur wj@vanpeltrecycling.nl Linkedin

Jan-Willem Dekker

Directeur janwillem@vanpeltrecycling.nl Linkedin

Niels de Waard

Directeur niels@vanpeltrecycling.nl Linkedin

Matthijs ten Hoor

Trader Electronics matthijs@vanpeltrecycling.nl Linkedin

Stijn van Pelt

Trader electronics stijn@vanpeltrecyling.nl Linkedin

Daan van Everdingen

Manager Backoffice daan@vanpeltrecycling.nl Linkedin

René van der Giessen

Manager Inkoop rene@vanpeltrecycling.nl Linkedin

Willem van der Waal

Manager Kwaliteit en sorteringen willem@vanpeltrecycling.nl Linkedin

Martin Bakker

Manager Logistiek martin@vanpeltrecycling.nl Linkedin

Maatschappelijk verantwoorde onderneming

Duurzaamheid is de kern van onze onderneming. Door een bijdrage te leveren aan het recyclingsproces zorgen we ervoor dat de grondstoffen van deze aarde oneindig vaak opnieuw kunnen worden gebruikt. We beperken hierdoor de uitstoot van CO2 en zorgen dat de volgende generaties ook deze waardevolle grondstoffen kunnen gebruiken. We doen dit ook nog eens op een transparante manier én met respect voor de medemens en maatschappij.

Elektronica en metaal inleveren

    bij Van Pelt Recycling

Neem contact op >