Processor inleveren


Een processor, ofwel een CPU (Central Processing Unit), vindt u in computers, servers, mobieltjes, spelcomputers, etc. Dit is het rekenkundig hart van een apparaat en bevindt zich op het moederbord. Dat is een grote printplaat waarop alle onderdelen van een computer zijn aangesloten.

Processor recycling bij Van Pelt

Bij Van Pelt Recycling vinden we het belangrijk dat u altijd gemakkelijk en laagdrempelig processors en andere materialen kunt inleveren om te recyclen. Daarom bent u, zonder afspraak, zes dagen per week welkom in onze speciale drive-thru hal in Ridderkerk. We helpen u met uitladen van uw materialen en sorteren deze dan ook meteen. Tijdens het wegen van uw materialen kunt u altijd zelf meekijken. Zo zijn we maximaal transparant. Door het werken met scherpe actuele prijzen, waardoor u altijd een eerlijke prijs krijgt voor uw oude processors. Wij betalen dit vervolgens direct aan u uit, en u krijgt een creditnota mee. Wij nemen tegen ieder bedrag printplaten in en zijn zo voor iedereen toegankelijk, zowel particulier als zakelijk.

Soorten processors/CPU’s

Processors zijn in de afgelopen jaren flink veranderd. Waar vroeger nog relatief veel goud nodig was, kan door verbeterde technieken nu worden volstaan met een fractie daarvan en worden toch veel betere prestaties geleverd. Meestal geldt: hoe ouder de computer, hoe waardevoller de processor is. 

  • Goldcap-CPU’s zaten in de de eerste generatie computers voor het grote publiek en worden steeds zeldzamer. Deze CPU’s bestaan uit een keramisch plaatje met pins en een gouden kapje. 
  • De opvolger van de Goldcap is de CPU-ceramic. Deze heeft ook een keramisch plaatje maar geen gouden kapje. 
  • De CPU-plastic heeft vergulde pinnetjes op een plastic plaatje en is bruin of groen van kleur. 
  • De CPU-basic is te vinden in de nieuwere generaties pc’s. Kenmerkend is de koeler van koper of aluminium, bevestigd aan het plastic plaatje (met of zonder pinnetjes).

Prijzen processors

Wilt u processors inleveren? De prijzen hiervan variëren; u vindt hier een overzicht met onze actuele prijzen. Deze prijzen gelden voor kleine hoeveelheden. Wilt u, bijvoorbeeld als bedrijf, grote hoeveelheden aanbieden, neem dan contact met ons op voor een waardebepaling.

Recycling processors/CPU’s voor bedrijven

Heeft u regelmatig grote hoeveelheden processors om te recyclen? Dan maken we het u graag gemakkelijk met onze containerservice. Binnen onze regio kunt u daar kosteloos gebruik van maken. Wij plaatsen een container in het gewenste formaat. Container vol? Dan halen we die bij u op en plaatsen, indien gewenst, meteen een lege container. Na verwerking van de inhoud van de volle container betalen wij uw opbrengst op de afgesproken manier aan u uit.

Elektronica prijzen

Van Pelt Recycling heeft zich gespecialiseerd in elektronica recycling. Uw oude elektronica inleveren, levert direct geld op!
Deel deze pagina op