Printplaten Recycling

Elektronica recycling


Het zit goed verstopt, bevat echt goud én het afval levert je geld op: printplaten. Misschien is het lastig voorstellen hoeveel printplaten er in je omgeving zijn. Wist je bijvoorbeeld dat je deze tekst ook vanaf een printplaat leest? Misschien niet, maar wij vertellen je alles over printplaten recycling bij van Pelt.


Waarom kiezen voor Van Pelt?

 • Direct contant geld terug.
 • Eerlijke en betrouwbare weging.
 • Inleveren tegen ieder bedrag.
 • Afhalen van de materialen is mogelijk.

GEEN AFVAL MAAR OPBRENGST

Doordat de technieken om het (edel)metaal van de printplaat te scheiden een vlucht genomen hebben, zijn printplaten en elektrische apparaten geen traditioneel afval meer. Ook het plastic wat van jouw apparatuur of printplaat komt is een grondstof voor het recyclingproces. Printplaten recycling is dus ook nog eens beter voor iedereen.


Welke soorten printplaten zijn er?

Low-grade boards: Bevatten koelers en metalen aanhechtingen. Het voornaamste bestandsdeel is koper, omdat deze printplaten in apparaten hebben gezeten met weinig opslag en een lage zendfunctie, zoals bij wasmachines.

10 karaats boards: Deze bevatten weinig koelen en aanhechting. Ten opzichte van de low-grade boards bevat deze variant meer IC's. Je vind deze platen in bijvoorbeeld intercoms.

12 karaats boards: Deze variant komt grotendeels overeen met het 10 karaats board. Het verschil is dat er meer IC's te vinden zijn, waardoor de waarde iets hoger is. De printplaat zit in bijvoorbeeld modems en wifi kastjes.

14 karaats boards: De 14 karaats boarden zitten bijvoorbeeld in oude telecomapparatuur en zendmasten. Er zijn veel IC's te vinden en daarnaast bevat deze printplaat een gouden connectiestrip. Verder zijn er weinig koelers of andere aanhechtingen te vinden.

16 karaats boards: Deze boarden zijn van hoge kwaliteit en komen vrij veel overeen met 14 karaarts boarden.

18 karaats boards: De 18 karaats boarden bevatten een gouden goldcap aan de voorkant of een volledig vergulde achterkant. Deze printplaten vind je niet terug in gebruiksvoorwerpen, maar bij 4G of bijvoorbeeld leger-communicatie.

WAAR ZIT EEN PRINTPLAAT IN?

De kans is groot dat je vandaag met verschillende printplaten te maken hebt gehad. Een printplaat zit namelijk in de spullen die je vrijwel elke dag gebruikt. Al deze apparaten zouden nutteloos zijn, zonder die kleine printplaat verstopt aan de binnenkant. Buiten het functionele aspect tijdens het gebruik, levert het afval bij goed recyclen ook nog eens geld op. Printplaten recycling kan vanuit:
 • een tandenborstel
 • een waterkoker
 • een laptop 
 • een tablet
 • een wasmachine
Printplaten Recycling computers
 • een CV ketel
 • een thermostaat 
 • een E-reader
 • een camera
 • een oven
Printplaten Recycling oven
 • een stofzuiger
 • een mobiel
 • een koffieapparaat
 • een vaatwasser
 • enzovoorts
Printplaten Recycling stofzuiger

WAT LEVERT EEN OUDE PRINTPLAAT OP?

Hoe meer een apparaat moet ‘’zenden’’, hoe meer waardevolle metalen er aanwezig zijn. Een tandenborstel hoeft bijvoorbeeld niet te communiceren met een ander apparaat, waardoor deze is voorzien van een kleine en simpele printplaat. Het goud uit zo'n printplaat levert ongeveer € 0,45 per kilo op. Een plaat van bijvoorbeeld een mobiel is direct al een stuk ingewikkelder. Omdat die printplaten wel moeten zenden, stijgt de opbrengst per kilo ook aanzienlijk mee. In dit geval praat je al snel over € 9,80 per kilo aan opbrengst!

De waarde van printplaten afval is dus met name afhankelijk van het product waar het uitkomt, in combinatie met de functie die het heeft. Bij onze vestiging in Ridderkerk lever je als particulier alle soorten printplaten in. Van Pelt neemt tegen ieder bedrag printplaten in, waardoor wij voor iedereen toegankelijk zijn!


Metaal prijzen

Van Pelt Recycling heeft zich gespecialiseerd in metaal recycling. Wij bieden eerlijke scherpe prijzen voor uw oude metaal.


Elektronica prijzen

Van Pelt Recycling heeft zich gespecialiseerd in elektronica recycling. Uw oude elektronica inleveren, levert direct geld op!

Printplaten recycling ALS BEDRIJF

Bij van Pelt hebben we de capaciteit om ook grote hoeveelheden printplaten te verwerken en recyclen. In onderstaande afbeelding zie je bijvoorbeeld een zeecontainer vol met oude printplaten die we binnen hebben gekregen van een bedrijf. Voor grote partijen halen wij printplaten gratis op bij de klant.

Neem contact met ons op voor de verdere afhandeling van partijen oude printplaten.

OPBRENGST ÉN EEN SCHONER MILIEU

Door jarenlange ervaring weten wij wat jouw printplaat of apparaat waard is. Je kunt ervoor kiezen om dit afval naar de milieustraat te brengen, maar waarom niet naar ons in Ridderkerk? Dan krijg je er nog opbrengst voor.

Misschien denk je: waarom zou ik al die apparaten uit elkaar gaan halen? Geen probleem, ook de apparaten zélf leveren geld op. Wij hebben de berekening al gemaakt. Je draagt direct bij aan een schoner milieu omdat er bij dit proces minder edelmetalen gedolven hoeven te worden.

Oude printplaten inleveren? Simpel en snel!

Bel of app ons gerust met jouw vraag over printplaten. We nemen rustig de tijd om jou het een en ander te leren over oude printplaten. 

Heb je een opruiming? We halen het materiaal graag op en verrekenen het direct. Zo hoef je nergens naar om te kijken.
Deel deze pagina op