Printplaten recycling bij van pelt

Het zit goed verstopt én het levert u geld op: de printplaat. Misschien is het lastig voorstellen hoeveel printplaten er in je omgeving zijn. Daar vertellen wij je graag meer over. Wist je bijvoorbeeld dat je deze tekst ook vanaf een printplaat leest? Misschien niet, maar wij vertellen je alles over printplaten recycling bij van Pelt.

Printplaten Recycling computer

WAT LEVERT EEN OUDE PRINTPLAAT OP?

Hoe meer een apparaat moet ‘’zenden’’, hoe meer waardevolle metalen.

Een tandenborstel hoeft bijvoorbeeld niet te communiceren met een ander apparaat. Deze printplaat levert € 0,45 per kilo op. De printplaat aan de binnenkant is puur voor het elektronische proces. Gebruik je een plaat uit een mobiele telefoon die uiteraard wél zendfunctie heeft? Dan praten we al over € 9,80 per kilo aan opbrengst!

De waarde van de printplaat is dus met name afhankelijk van het product waar het uitkomt. Bij onze vestiging in Ridderkerk kun je als particulier alle soorten printplaten inleveren. Van Pelt neemt tegen ieder bedrag printplaten in, waardoor je altijd bij ons terecht kunt!

Printplaten recycling ALS BEDRIJF

Ook grote hoeveelheden printplaten kunnen we verwerken en recyclen. In onderstaande afbeelding zie je bijvoorbeeld een zeecontainer vol met oude printplaten die we binnen hebben gekregen van een bedrijf.

Printplaten recycling

Neem contact met ons op voor de verdere afhandeling van partijen oude printplaten.

WAAR ZIT EEN PRINTPLAAT IN?

De kans is groot dat je vandaag met verschillende printplaten te maken hebt gehad. Een printplaat zit namelijk in de spullen die je vrijwel elke dag gebruikt. Printplaten recycling kan vanuit: 

 • een elektrische tandenborstel
 • een waterkoker
 • een laptop 
 • een tablet
 • een wasmachine
 • een CV ketel
 • een thermostaat 
 • een E-reader
 • een koffiezetapparaat
 • een oven
 • een vaatwasser
 • een stofzuiger
 • enzovoorts

Al deze apparaten zouden nutteloos zijn, zonder die kleine printplaat, verstopt aan de binnenkant.

WAT IS EEN PRINTPLAAT?

Of dit nou een smartphone is of een computer: allen bevatten een zenuwcentrum waar vanuit alles geregeld wordt. Dit is dus de printplaat. Het is een plaat van kunststof waarop componenten gesoldeerd of geplakt zijn. 

GEEN AFVAL MAAR OPBRENGST

Doordat de technieken om het (edel)metaal van de printplaat te scheiden een vlucht genomen hebben, zijn printplaten en elektrische apparaten geen traditioneel afval meer. Ook het plastic wat van jouw apparatuur of printplaat komt is een grondstof voor het recyclingproces. Printplaten recycling is dus ook nog eens beter voor iedereen.

Geld voor je printplaten recycling

OPBRENGST ÉN EEN SCHONER MILIEU

Door jarenlange ervaring weten wij wat jouw printplaat of apparaat waard is. Je kunt ervoor kiezen om deze naar de milieustraat te brengen. Maar waarom niet naar ons in Ridderkerk? Dan krijgt je er nog opbrengst voor.

Misschien denk je: waarom zou ik al die apparaten uit elkaar gaan halen? Geen probleem, ook de apparaten zélf leveren geld op. Wij hebben de berekening al gemaakt. Je draagt direct bij aan een schoner milieu omdat er bij dit proces minder edelmetalen gedolven hoeven te worden.

Printplaten recycling voorbeeld

OUDE PRINTPLATEN INLEVEREN BIJ VAN PELT 

Bel of app ons gerust met jouw vraag over printplaten. We nemen rustig de tijd om jou het een en ander te leren over oude printplaten. 

Heb je een opruiming? We halen het materiaal graag op en verrekenen het direct. Zo hoef je nergens naar om te kijken.
Deel deze pagina op


Jan-Willem Dekker
Jan-Willem Dekker
Elektronica Specialist
Meer van Jan-Willem Dekker