Printplaten inleveren


Printplaten, of PCB’s, zijn platen met schakelingen die elektrische componenten met elkaar verbinden. Ze worden gebruikt in computers en andere elektrische apparaten. Wanneer die aan vervanging toe zijn, is het belangrijk om die printplaten te recyclen, want ze bevatten veel waardevolle materialen als koper, goud, zilver en palladium. Deze edelmetalen zijn schaars en heel goed te recyclen. Door uw printplaten te laten recyclen door Van Pelt Recycling levert u dus een belangrijke bijdrage aan het milieu!

Printplaten recycling bij Van Pelt

We maken het recyclingproces graag zo gemakkelijk en laagdrempelig mogelijk. U bent, zonder afspraak, zes dagen per week welkom in onze speciale drive-thru hal in Ridderkerk voor het inleveren van uw oude materialen. Terwijl we u helpen met het uitladen, sorteren we de materialen meteen. Vervolgens worden deze gewogen. Daarmee kunt u altijd meekijken; zo zijn we maximaal transparant. Van Pelt werkt met scherpe actuele prijzen, waardoor u altijd een eerlijke prijs krijgt voor uw oude printplaten. Wij betalen dit vervolgens direct aan u uit. Ook krijgt u een creditnota mee. Bij onze vestiging kunt u als particulier én als bedrijf alle soorten printplaten inleveren. Wij nemen tegen ieder bedrag printplaten in en zijn zo voor iedereen toegankelijk.

Verschillende soorten printplaten

Dankzij verbeterde technieken is het aandeel edelmetalen op printplaten steeds kleiner geworden. Met minder edelmetalen kunnen steeds betere resultaten behaald worden. Er zijn, door de elektrificatie, steeds meer printplaten, maar hun waarde neemt dus af. Ook de toepassing van de printplaat bepaalt de waarde. Hoe complexer het apparaat, hoe waardevoller de printplaat is omdat daar meer kostbare materialen voor nodig zijn. De edelmetalen zorgen onder andere voor storingsvrije communicatie en opslag van data. 

Het bepalen van de waarde van verschillende soorten printplaten doen we aan de hand van deze categorieën: 

  • Low-grade boards
  • 10 karaats boards
  • 12 karaats boards
  • 14 karaats boards
  • 16 karaats boards
  • 18 karaats boards

Er zijn eindeloos veel soorten printplaten en ze veranderen in hoog tempo. Wij volgen die ontwikkelingen op de voet, maken analyses en zijn daardoor altijd op de hoogte van de juiste waarde.

Prijzen printplaten

Wat levert een oude printplaat op? Dat hangt af van de complexiteit ervan, zoals hierboven omschreven. Het goud uit een eenvoudige printplaat, zoals bijvoorbeeld uit een elektrische tandenborstel, levert zo’n €0,45 per kilo op. Een printplaat uit een mobiele telefoon is een stuk complexer omdat die ook moet kunnen zenden, en daarom levert die duidelijk meer op; al snel zo’n €9,80 per kilo. Deze prijzen variëren. Wij hanteren altijd actuele prijzen waardoor u verzekerd bent van de beste opbrengst. De waarde van printplaten afval is dus met name afhankelijk van het product waar het uitkomt, in combinatie met de functie die het heeft.


Elektronica prijzen

Van Pelt Recycling heeft zich gespecialiseerd in elektronica recycling. Uw oude elektronica inleveren, levert direct geld op!

Recycling printplaten voor bedrijven 

Bij van Pelt hebben we de capaciteit om ook grote hoeveelheden printplaten te verwerken en recyclen. Voor grote partijen kunt u, binnen de regio, kosteloos gebruik maken van onze containerserviceDeel deze pagina op