Nieuws

mei 5 2022

WEEELABEX certificering Van Pelt

Bij Van Pelt verwerken en recyclen wij dagelijks grote hoeveelheden elektronisch afval. Bij het bedrijfsmatig demonteren en verwerken van elektronica zijn bedrijven in Europa verplicht gecertificeerd te zijn volgens de normen van WEEELABEX.

WEEELABEX

WEEELABEX staat voor Waste of Electric and Electronic Equipment Label of Excellence. Door te voldoen aan deze kwaliteitsstandaard tonen wij aan dat we op een vertrouwde en milieuverantwoorde manier elektronica-afval verwerken. De richtlijnen die gevolgd moeten worden, dragen bij aan een optimaal verwerkingsproces, met als doel op een duurzame en milieuvriendelijke manier zoveel mogelijk grondstoffen terug te winnen uit elektronica-afval.

Het recyclen van elektronica op een verantwoorde manier kent verschillende facetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het veilig verwijderen en afvoeren van batterijen en accu’s om brand te voorkomen. Daarnaast is het verantwoord omgaan met data tevens van groot belang. Veel oude elektronische apparaten (wel of niet werkend), bevatten namelijk nog vaak data. Benieuwd hoe wij dit doen? Bekijk dan onze pagina over datavernietiging.

van Pelt Urban Mining

Om nog meer grondstoffen terug te kunnen winnen, zijn wij recentelijk gestart met onze Urban Mining afdeling. Deze bedrijfstak met een sociaal karakter biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een arbeidsritme. Zij houden zich bezig met het demonteren van elektronica, zoals computers en servers. Door deze handmatige demontage, winnen wij maximale grondstof hoeveelheden terug uit de oude elektronische apparaten.

Van Pelt Recycling voldoet met haar proces aan alle benodigde kenmerken voor verantwoorde recycling. Je kunt er dus op vertrouwen dat het elektronica-afval dat wij voor u afvoeren volledig duurzaam, milieu-verantwoord en veilig wordt verwerkt.

Ook op zoek naar de juiste oplossing voor uw elektronica? Neem contact met ons op!

Deel dit artikel op

Geschreven door
Daan van Everdingen
daan@vanpeltrecycling.nl
+31 (0)85 48 943 30
Image