Urban Mining


Van Pelt Urban Mining is een recent opgestart bedrijf binnen van Pelt Recycling. We recyclen al jaren metalen en elektronica. Vanuit die gedachte is van Pelt Urban Mining opgestart. Deze bedrijfstak heeft een sociaal karakter waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt arbeidsritme kunnen opdoen met het demonteren van elektronica zoals computers en servers.
van Pelt Urban Mining
Urban Mining computerdemontage

Wat gebeurd er met oude computers?

Klanten vragen zich steeds vaker af wat er gebeurd met hun oude computer. De computers worden door de medewerkers van Van Pelt Urban Mining volledig, handmatig gedemonteerd zodat alle materialen direct naar eindverwerkers kunnen die er weer nieuwe producten van kunnen maken. Deze manier van Urban Mining zorgt ervoor dat waardevolle metalen niet in verbrandingsovens terecht komen, en verminderd de noodzaak om deze materialen uit vervuilende en gevaarlijke mijnbouw te halen. Een win-win situatie!

Het demontageproces

Er worden nog steeds veel computers doormiddel van shredders en sorteerinstallaties gerecycled, dit heeft echter regelmatig tot gevolg dat batterijen in een shredder vlam vatten met alle gevolgen van dien. Daarom kiest Van Pelt Recycling voor volledige handmatige demontage, waar ook de batterijen en andere gevaarlijke componenten bij de bron gescheiden worden van het metaal en naar een gespecialiseerde verwerker worden afgevoerd.

Op deze manier wil Van Pelt Recycling toekomstbestendig, inclusief en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Onze klanten kunnen aantonen dat hun metaal- en elektronica toekomstbestendig gerecycled wordt, en kunnen onze input ook gebruiken in hun MVO strategie en bij het invullen van Tenders / Europese aanbestedingen.

Van Pelt Urban Mining beschikt uiteraard over alle benodigde certificaten voor het recyclen van oude elektronica.

Computerdemontage
Printplaten Recyclen
Oude elektronica recyclen

Datavernietiging

Bij oude computers staat er vaak nog data op de apparaten, waarvoor datavernietiging plaats moet vinden. Dit is eigenlijk het volledig kapot maken van apparaten met data. Deze wordt in stukjes geshredderd, en zijn zodoende volledig onbruikbaar. Hierdoor voorkomt u dat er nog delen van de data achterblijven voor ongewild gebruik. Bij van Pelt Recycling leveren wij bewijs door middel van foto’s van het proces. Daarnaast ontvangt u na de afronding van het proces een echt datavernietiging certificaat.

Welke onderdelen recyclen wij?


Image

Computers zijn samengesteld uit wel meer dan 50 verschillende materiaalsoorten. Weten wat u kunt recyclen? Bekijk het in onze video over computer recycling.

Image

De harde schijf van een computer bestaat uit een printplaat en is gemaakt van aluminium. Deze kunt u zo bij ons inleveren, zonder hier vooraf iets aan te hoeven doen.

Image

Processoren (CPU's) worden gezien als het hart van de computer.  De materialen van dit onderdeel zijn volledig door ons te recyclen, zonder benodigde handelingen vooraf.

Image

Printplaten zitten in verschillende onderdelen van een computer. Alle type printplaten kunt u bij ons inleveren. Wij sorteren alle printplaten voor recycling.

oude elektronica laten ophalen

Wij plaatsen gratis een bak / container, waarin het afval verzameld wordt. Deze worden gratis geplaatst binnen de regio (voor landelijke informatie kunt u contact opnemen). Om de kwaliteit van ons proces te waarborgen werken wij volgens de WEEELABEX normering. Deze legt het minimale kwaliteitsniveau vast voor inzameling, opslag, transport, recycling en hergebruik van e-waste.

Zelf aan de slag bij onze sociale werkplaats?

Bij van Pelt staan wij open voor nieuwe krachten die ons computer demontage team willen versterken. Je gaat computers en computeronderdelen volledig demonteren, zodat de oude onderdelen een nieuw leven kunnen krijgen. Daarnaast werk je bij ons in een schone en nette werkomgeving. Heb je interesse?  Stuur dan je sollicitatiebrief naar info@vanpeltrecycling.nl