Maatschappelijk verantwoord


Maatschappelijk verantwoord ondernemen vinden wij bij Van Pelt Recycling erg belangrijk. Daarom heeft onze Urban Mining-afdeling, waar elektronica zoals computers en servers worden gedemonteerd, een sociaal karakter. Hier krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om te wennen aan een arbeidsritme. Er wordt gewerkt in een speciale, prikkelarme omgeving zonder veel druk.
Image

Medewerkers van Urban Mining

Binnengekomen computers van bedrijven worden door de medewerkers van Urban Mining volledig handmatig gedemonteerd. Zo kunnen alle materialen direct naar eindverwerkers die er weer nieuwe producten van kunnen maken. Het demontageproces gebeurt boven de drive-thru hal bij Van Pelt Recycling. De medewerkers van Urban Mining zijn een belangrijk onderdeel van het Van Pelt Recycling-team en voegen waarde toe aan het recyclingproces. 

Elektronica laten demonteren als bedrijf

    bij Urban Mining

Neem contact op >

Elektronica demonteren

Wij kiezen bewust voor volledig handmatige demontage van elektronica, omdat hierbij materialen (zoals bijvoorbeeld batterijen en andere gevaarlijke componenten) bij de bron gescheiden kunnen worden en veilig in de shredder worden verwerkt. Zo zorgen we voor een duurzaam én veilig verwerkingsproces.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Met de Urban Mining afdeling geeft Van Pelt recycling vorm aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarbij kunnen wij onze klanten aantonen dat hun elektronica toekomstbestendig worden gerecycled. Bedrijven kunnen onze input ook gebruiken in hun MVO-strategie en bij het invullen van Tenders/Europese aanbestedingen.
Image
Urban Mining van Pelt

Zelf aan de slag bij Urban Mining

Van Pelt Recycling staat open voor nieuwe krachten om ons Urban Mining-team te versterken. De werkzaamheden bestaan uit het demonteren van computers en computeronderdelen, zodat oude onderdelen een nieuw leven kunnen krijgen. Wij zorgen voor een schone, prikkelarme en nette werkomgeving met fijne collega’s en goede begeleiding. Bij interesse kan een sollicitatiebrief gestuurd worden naar: info@vanpeltrecylcling.nl