Nieuws

mei 16 2019

Waarom dalen de metaalprijzen?

In de achterliggende weken hebben we een sterke daling van de prijzen gezien. De koperprijs daalde eind april in korte tijd maar liefst €350,- per mt. (=1000 kg). Reden hiervan was een aantal grote investeerders die afstand namen van hun (beurs) posities in koper.

Kort daarna kwamen er negatieve berichten binnen over de handelsoorlog tussen de V.S. en China. Wegens stroef lopende onderhandelingen besloot de V.S. om de importtarieven op een groot pakket goederen verder te verhogen. Daarbij kwamen er slechtere cijfers uit China naar buiten, betreffende de autoverkopen en binnenlandse productie. Dit alles zorgde voor een daling van de prijzen voor alle metalen, naast koper waren ook zink en lood grote verliezers. T.o.v. de piek in 2018 staat de koperkoers op de LME nu zo’n €700,- lager, de prijs voor lood is zo’n €500,- per mt. lager.

China heeft een importverbod op messing ingesteld. De afzet voor dit materiaal heeft zich nu verplaatst naar landen binnen Europa, en enkele Aziatische landen zoals India en Pakistan. Maar die hebben niet voldoende capaciteit om het sterk gestegen aanbod te verwerken. Dus ook hier een flinke daling van de opbrengst.

In het laatste kwartaal is de vraag naar aluminium in India met ruim 40% gedaald. Dit komt met name door tegenvallende autoverkopen. Op de Europese markt speelt hetzelfde, fabrieken hebben grote voorraden aan materiaal liggen, en de vraag valt tegen.

 

Van Pelt: voor iedereen de beste prijs

Van Pelt is er voor particulieren en bedrijven, maar waarom zou je voor ons kiezen?
  • Direct contant geld voor je afval.
  • Eerlijke en betrouwbare weging.
  • Inleveren tegen ieder bedrag.
  • Af laten halen van de materialen is mogelijk.
Dus wilt u een oude beamer inleveren tegen de beste prijs? Neem dan contact met ons op!

Deel dit artikel op

Deel dit artikel op

Geschreven door
arnold
arnold@treffendenco.nl