Nieuws

februari 16 2023

Van Pelt Recycling nu ook verwerker van Stichting OPEN (Wecycle)

Wij zijn blij met onze nieuwe samenwerking als verwerker voor Stichting OPEN. Deze stichting heeft als doel om zoveel mogelijk e-waste in Nederland op de juiste manier te recyclen en voert onder de naam Wecycle campagnes om inzameling en recycling van e-waste te stimuleren. Samen werken we aan een circulaire economie. 

Stimuleringsregeling

De stimuleringsregeling is in het leven geroepen om landelijke inzameldoelstellingen voor e-waste te bereiken. Van Pelt recycling zet zich al jaren in voor een betere elektronica-recycling en daarom is de samenwerking met Stichting OPEN een logische stap: wij hebben alle benodigde expertise en mankracht immers al in huis.

Red e-waste van de afvalbak en vuilverbranding 

‘’Onze grootste concurrent is altijd al de afvalbak/vuilverbranding geweest”, vertelt Jan-Willem Dekker van Van Pelt Recycling. “Veel mensen waren niet op de hoogte van de impact van het weggooien van elektronica, zoals het verloren gaan van kostbare (edel)metalen. Wij geloven dat de Stimuleringsregeling er aan bij gaat dragen om een veel hoger recyclingpercentage te halen. We merken dat er grote interesse is in de Stimuleringsregeling binnen onze klantenkring. Iedereen, klant of geen klant, kan ons benaderen om meer te weten te komen over de praktische kant van dit verhaal.” 

Producentenverantwoordelijkheid 

In Nederland zijn producenten verantwoordelijk voor de recycling van elektrische apparaten. Dit wordt producentenverantwoordelijkheid genoemd. 

Stichting OPEN, wat staat voor Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland, geeft hier namens alle producenten van elektrische apparaten in Nederland invulling aan, door recycling gemakkelijk en bereikbaar te maken. Zo is er nu een netwerk van zo’n 13.000 inzamelpunten.

 

Kijk voor meer informatie op de website van Stichting OPEN. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op! 

Deel dit artikel op

Geschreven door
Daan van Everdingen
daan@vanpeltrecycling.nl
+31 (0)85 48 943 30
Image