Nieuws

maart 14 2022

Samenwerking van Pelt en DNA Services

Van Pelt Recycling en DNA Services zijn recent een samenwerking aangegaan. Doordat DNA Services complete IT-omgevingen vernieuwd was er behoefte aan een professionele partner voor hardware recycling. Tijdens migratieprojecten komt het regelmatig voor dat oude hardware en elektronica afgevoerd moet worden.

Van Pelt Recycling is gespecialiseerd in het demonteren van allerlei overbodige elektronica zoals: computers, servers, laptops en overige ICT. Zo worden alle bruikbare grondstoffen hergebruikt uit de elektronica die ingeleverd is. Het is van belang om elektronica in te leveren bij een gecertificeerd bedrijf. Van Pelt Recycling verwerkt al het elektronica-afval volgens de richtlijnen van WEEELABEX. Tevens worden alle datadragers volgens een protocol vernietigd. Hiervan ontvangt DNA een vernietigingscertificaat ter bevestiging

Samenwerking van Pelt Recylcing Op de foto v.l.n.r. Hans de Wit (Commercieel Directeur DNA Services) en Willem-Jan van Pelt (Directeur Van Pelt Recycling) 

Hans de Wit over de samenwerking:
“Wij zetten met DNA Services graag in op duurzaam en verantwoord ondernemen. Ik ken Willem-Jan al jaren en we hebben zelfs nog als collega’s samengewerkt in de plantensector. Toen ik bij Van Pelt Recycling zag hoe een speciale ‘social return’ afdeling actief is met het demonteren van oude hardware was het meteen duidelijk hoe we elkaar kunnen versterken. Separaat leveren wij onze expertise op het gebied van cybersecurity terug aan Van Pelt Recycling dus het mes snijdt aan twee kanten!”

Inmiddels is de eerste vracht door Van Pelt Recycling opgehaald bij DNA Services op kantoor en professioneel verwerkt. Zie onderstaande foto’s.

✅ Duurzaam en verantwoord ondernemen
✅ Snel afvoeren van te recyclen afval
✅ Deelnemen aan het voorkomen van schaarste aan grondstoffen

Over DNA Services

DNA Services B.V. is een zelfstandig IT-bedrijf gevestigd in Hendrik-Ido-Ambacht. DNA is ontstaan in 1994 vanuit de IT-afdeling van een productieonderneming. De naam DNA is een verwijzing naar de beginletters van de voornamen van de oprichters: Dick, Niek en Albert. Het huidige team van DNA bestaat uit 25 medewerkers. DNA ontwikkelt en beheert diverse softwareoplossingen. Aan AGF-bedrijven levert DNA het pakket: FreshERP. Voor MKB-bedrijven in andere sectoren levert DNA het Uniconta ERP-systeem. DNA heeft meerdere specifieke uitbreidingen ontwikkeld voor Uniconta ERP zoals UniOrder (webshop), UniCRM en UniEDI (berichtenverkeer). Verder levert DNA systeembeheer en consultancy met onder andere het DNA Cloud hostingconcept. DNA bedient inmiddels tientallen klanten in uiteenlopende sectoren zoals Food, Productie, Transport, Handel, Agriculture, Horticulture, AGF en Fashion.

Het team van onze business unit Software & Development ondersteunt bedrijven met de levering en implementatie van ERP-software. Ook ontwikkelen we klantspecifieke webapplicaties of interfaces. Onze developers hebben veel ervaring met API-integraties zodat koppelingen gerealiseerd kunnen worden binnen een bestaand IT-landschap.

 

Deel dit artikel op

Geschreven door
Willem-Jan van Pelt
wj@vanpeltrecycling.nl
+31 (0)85 48 943 30
Image