Printplaten recycling

Het zit goed verstopt, bevat echt goud én het afval levert je geld op: printplaten. Doordat de technieken om het (edel)metaal van de printplaat te scheiden een vlucht genomen hebben, zijn printplaten en elektrische apparaten geen traditioneel afval meer. Ook het plastic wat van jouw apparatuur of printplaat komt, is een grondstof voor het recyclingproces. Recycle ook jouw elektronica bij Van Pelt Recycling! Bekijk hier de opbrengst prijzen

Wat wij voor u kunnen betekenen

Image

Elektronica inleveren
Particulieren

Image

Elektronica ophalen
Bedrijven

Image

Data vernietiging
Elektronica

Elektronica brengen en ophalen

Als particulier bent u van harte welkom in onze drive-thru om elektronica in te leveren. Wij helpen u met inleveren en het sorteren van uw elektronica. Het wegen gebeurt in uw bijzijn: maximaal transparant. En u krijgt direct contant geld mee. Zo draagt u bij een duurzame wereld én u krijgt er direct iets voor terug. Heeft u grote partijen elektronica? Dan komt Van Pelt Recycling het bij u ophalen!

Vraag vrijblijvend informatie aan

WAT IS DATAVERNIETIGING?

Datavernietiging is eigenlijk het volledig kapot maken van apparaten met data. Deze wordt in stukjes geshredderd, en zijn zodoende volledig onbruikbaar. Hierdoor voorkomt u dat er nog delen van de data achterblijven voor ongewild gebruik.

WAT LEVERT EEN OUDE PRINTPLAAT OP?

Hoe meer een apparaat moet ‘’zenden’’, hoe meer waardevolle metalen er aanwezig zijn. Een tandenborstel hoeft bijvoorbeeld niet te communiceren met een ander apparaat, waardoor deze is voorzien van een kleine en simpele printplaat. Het goud uit zo'n printplaat levert ongeveer € 0,45 per kilo op. Een plaat van bijvoorbeeld een mobiel is direct al een stuk ingewikkelder. Omdat die printplaten wel moeten zenden, stijgt de opbrengst per kilo ook aanzienlijk mee. In dit geval praat je al snel over € 9,80 per kilo aan opbrengst!

De waarde van printplaten afval is dus met name afhankelijk van het product waar het uitkomt, in combinatie met de functie die het heeft. Bij onze vestiging in Ridderkerk lever je als particulier alle soorten printplaten in. Van Pelt neemt tegen ieder bedrag printplaten in, waardoor wij voor iedereen toegankelijk zijn!

GECERTIFICEERDE DATAVERNIETIGING

Bij van Pelt Recycling leveren wij bewijs door middel van foto’s van het proces. Daarnaast ontvangt u na de afronding van het proces een echt datavernietiging certificaat.

Heeft u een vraag? Neem contact op!


Maatschappelijk verantwoorde onderneming

Duurzaamheid is de kern van onze onderneming. Door een bijdrage te leveren aan het recyclingsproces zorgen we ervoor dat de grondstoffen van deze aarde oneindig vaak opnieuw kunnen worden gebruikt. We beperken hierdoor de uitstoot van CO2 en zorgen dat de volgende generaties ook deze waardevolle grondstoffen kunnen gebruiken. We doen dit ook nog eens op een transparante manier én met respect voor de medemens en maatschappij.