Wij zijn vandaag open tot 17:00 uur

Oude printplaten inleveren

Kunt u nog zonder printplaten?

Het zit goed verstopt én het levert u geld op: de printplaat. 

Oude printplaten inleveren

Misschien kunt u zich lastig voorstellen hoeveel printplaten u in uw omgeving heeft. Daar vertellen we u via deze blog graag meer over. Wist u bijvoorbeeld dat u deze tekst ook vanaf een printplaat leest? Het zit goed weggestopt in uw device.

Maar eerst vertellen we wat het inleveren van een oude printplaat u aan geld oplevert.

Wat levert een oude printplaat op?

Hoe meer een apparaat moet ‘’zenden’’, hoe meer waardevolle metalen.

Uw tandenborstel hoeft bijvoorbeeld niet een communiceren met een ander apparaat. Deze printplaat levert u € 0,45 per kilo op. De printplaat aan de binnenkant is puur voor het elektronische proces. 

Heeft u een plaat uit een mobiele telefoon die uiteraard wél zendfunctie heeft? Dan praten we al over € 9,80 per kilo aan opbrengst!

Oude printplaten inleveren als bedrijf

Ook grote hoeveelheden printplaten kunnen we verwerken en recyclen. In onderstaande afbeelding ziet u bijvoorbeeld een zeecontainer vol met oude printplaten die we binnen hebben gekregen.

Oude printplaten inleveren

Neem contact met ons op voor de verdere afhandeling van uw partijen oude printplaten.

Waar zit een printplaat in?

De kans is groot dat u vandaag met verschillende printplaten te maken heeft gehad. Een printplaat zit namelijk in de spullen die u vrijwel elke dag gebruikt, denk aan: 

 • een elektrische tandenborstel
 • een waterkoker
 • een laptop 
 • een tablet
 • een wasmachine
 • een CV ketel
 • een thermostaat 
 • een E-reader
 • een koffiezetapparaat
 • een oven
 • een vaatwasser
 • een stofzuiger
 • enzovoorts

Al deze apparaten zouden nutteloos zijn, zonder die kleine printplaat, verstopt aan de binnenkant.

Wat is een printplaat?

Of dit nou een smartphone is of een computer: allen bevatten een zenuwcentrum waar vanuit alles geregeld wordt. Dit is dus de printplaat. Het is een plaat van kunststof waarop componenten gesoldeerd of geplakt zijn. 

Geen afval maar opbrengst

Doordat de technieken om het (edel)metaal van de printplaat te scheiden een vlucht genomen hebben, zijn printplaten en elektrische apparaten geen traditioneel afval meer. Ook het plastic wat van uw apparatuur of printplaat komt is een grondstof voor het recyclingproces. 

oud metaal inleveren voor geld

Opbrengst én een schoner milieu

Door jarenlange ervaring weten wij wat uw printplaat of apparaat waard is. U kunt ervoor kiezen om deze naar de milieustraat te brengen. Maar waarom niet naar ons in Ridderkerk? Dan krijgt u er nog opbrengst voor.

Misschien denkt u: waarom zou ik al die apparaten uit elkaar gaan halen? Geen probleem, ook de apparaten zélf leveren geld op. Wij hebben de berekening voor u al gemaakt. U draagt direct bij aan een schoner milieu omdat door uw recyclinghouding er minder edelmetalen gedolven hoeven te worden.

Printplaat inleveren voor geld

Oude printplaten inleveren bij Van Pelt 

Bel of app ons gerust met uw vraag over printplaten. We nemen rustig de tijd voor u om u het een en ander te leren over oude printplaten. 

Heeft u een opruiming? We halen het materiaal graag op en verrekenen het met u. Zo hoeft u nergens naar om te kijken.

Deel deze pagina op